Plannen als een Pro

Wil jij leren om realistisch te plannen? Zodat je planningen maakt die je wél vol kunt houden en haalbaar zijn? Eentje die je niet na een week in de prullenbak gooit omdat het wéér anders is gelopen dan je had gedacht? Een planning die ervoor zorgt dat je voldaan bent na een dag werken en waarmee je je doelen behaalt?

can I get a 'hell yeah'?

Je overschat vaak wat je kunt doen op een dag, je to do lijst lijkt niet bepaald korter te worden en hoe druk je ook bezig bent, het werk is nooit af. En dat niet alleen: je voelt je ook nog eens mega onvoldaan omdat je elke dag zo veel meer had willen doen, maar het lukt maar niet om alles gedaan te krijgen.

Wat zou het voor je bedrijf doen als je dubbel zoveel gedaan kunt krijgen op een dag, je meer focus dan ooit hebt en zonder problemen al je to do’s en doelen aftikt? 

Hoe je dat doet, leer je in de Plannen als een Pro training. 

Herken je dit?

Lola kreeg weer rust in haar werkweken

"Ik liep altijd achter de feiten aan en moest elke week mijn to do's doorschuiven naar de week erna"

“Ik ging de training doen omdat ik van die overvolle, eindeloze to do lijst af wilde, meer ruimte wilde om aan mijn bedrijf te werken en de rust te kunnen vinden tijdens mijn werkweek. Tijdens de training werd er al zoveel duidelijk. Ik kreeg gelijk de handvatten om mijn werkwijze aan te passen. Door een duidelijke uitleg, voorbeelden en opdrachten kon ik gelijk aan de slag, waardoor ik nu al heel gelukkig word van mijn planning voor volgende week. Mijn planning sluit nu veel beter aan op mijn to do’s en doelen! Als jij niet achter jouw to do lijst aan wilt blijven lopen en jij weer grip wilt krijgen op je planning, dan is de ‘Plannen als een Pro training’ echt een aanrader. Wat een eye-opener! Dankjewel Shelley!”

lola van boxel, administrateur, danseres & trainer - administration with lola

Francis leerde plannen op een manier die voor haar werkt

"Ik dacht altijd dat ik van nature geen planner ben, maar zie nu dat het ook anders kan en moet"

“Ik vond de training fijn en leerzaam, ben blij dat ik het gedaan heb. Shelley bevestigt voor mij echt haar expertstatus, deskundigheid, maar laat ook ruimte voor de persoon, wat iemands voorkeuren zijn. Dat vind ik een mooie en persoonlijk een heel prettige combi. Ze legt niks op maar adviseert echt. Ik maakte al een jaar- en maandplanning, maar het ging altijd mis bij mij met de verschillende niveaus van planning. De weekplanning met 3 VITs per dag waren voor mij daarom heel zinvol, maar ook de themadagen en de terugkerende taken. En alle praktische inzichten en tips vond ik ook heel fijn, van de boosters tot de valkuilen. Dus ik vond het waardevolle informatie en fijne nieuwe ideeën en tips.”

Francis Chavernac - van Gompel, loopbaancoach - finesse loopbaancoaching

Wat houdt de training in?

In de training leer je alles wat je moet weten om een kickass planning te maken die je ook écht vol kunt houden en die haalbaar is. Waarbij je niet langer overschat wat je kunt doen maar daadwerkelijk al je to do’s afkrijgt.

Je volgt de Plannen als een Pro training in 10 korte modules van ongeveer 5 tot 15 minuten per stuk. Bij de modules horen opdrachten die je in een werkboek downloadt. Ook krijg je de (fysieke) Pretty Productive planner t.w.v. €27,95 cadeau bij de training. 

Na de training heb jij alle tools in handen die je nodig hebt om voortaan een planning te maken die ervoor zorgt dat je consistent je doelen behaalt en waarmee je meer kunt doen in minder tijd!

Realistisch plannen

Een eindeloze to do list is geen planning

Dit leer je:

Huidige planning

Om een planning te maken die vóór je werkt in plaats van tegen je, ontdek je eerst waarom je huidige manier van plannen nog niet goed werkt.

dag- en weekplanning

Je leert hoe je een realistische dag- en weekplanning kunt maken waarmee je al je to do’s kunt afvinken en consistent elke dag naar je doelen toewerkt. Zonder dat je wordt meegesleurd door de waan van de dag.

MAAND- EN JAARPLANNING

De meeste planningen gaan fout doordat er geen goed maand- en jaarplan is. Ik laat je zien hoe je deze het beste op kunt stellen en ervoor zorgt dat je elke dag een stap neemt richting die grotere doelen.

hoe vol te houden

Een planning maken is leuk en aardig, maar als je hem niet volhoudt, heb je er niets aan. Daarom leer je ook hoe je het makkelijk maakt om je planning vol te houden (en het eigenlijk niet eens meer als volhouden voelt).

productivity boosters

Afleiding is overal en is menselijk. Daarom deel ik graag mijn gouden productivity boosters met je die ervoor zorgen dat je elke week alles af krijgt wat je wil. 

valkuilen om te vermijden

Nadat je een goede planning hebt, weet hoe je die moet volhouden en je productiviteit hoog houdt, is het zaak om de grootste valkuilen te vermijden. Zodat je nooit meer issues hebt met je planning!

neem alvast een kijkje in de training:

Celine had weer tijd om áán haar bedrijf te werken

"Ik heb eindelijk weer tijd voor mijn eigen groeiplannen"

“Ik ben de Plannen als een Pro training gaan volgen omdat ik structureel mezelf voorbij liep. Letterlijk, want klanten staan bij mij altijd op één. Hierdoor kwamen mijn eigen plannen elke keer achteraan in de rij. En ik kan je verklappen dat dat aardig frustreert na een tijdje. 😉 De training heeft me inzicht gegeven in het plannen vanuit doelen in plaats van to do’s. Maar ook hoe je ruimte houdt voor chaos in plaats van de adhoc klussen/aanvragen je planning laten regeren

Ik bemerkte tijdens de training alsnog een soort weerstand. Een ‘ja maar gevoel’. Alsof dit vast voor iedereen zou werken, behalve voor mij. Totdat de valkuilen aan bod kwamen. Gênant, maar waar: alle valkuilen kon ik afvinken…. Dat was een flinke eyeopener! Gelukkig had Shelley ook de oplossing voor alle valkuilen. Dank dank dank, Shelley! Ik raad deze training zeker aan als je ook graag wat meer tijd wilt maken voor jouw eigen (groei)plannen, naast dat je er voor je klanten bent.”

celine verhoef, communicatie adviseur en oprichter - c-you online & zakenmama.nl

Julia Lassche

eigenaar tekstbureau & editor - selling stories

Er zijn van die trainingen die je VEEL eerder had willen doen. Je verwacht ‘m al: de Plannen als een Pro training is er daar één van. 

Ik snap nu pas waarom mijn eindeloze to do-lijst niet werkte en weet nu precies wat ik moet doen om voortaan alle touwtjes in handen te hebben. 

Mijn agenda voelde nooit als een volledige chaos maar ik gooide wel, zoals Shelley het goed verwoordt, heel veel to do’s ‘over de schutting naar morgen’ en dat zorgde voor veel onrust in mijn hoofd. 

Ik weet nu waar mijn to do’s vandaan komen, hoe ze mij bij mijn doel gaan brengen en waarom ik ze wil behalen. Doen, die training. You won’t regret it.

Yvonne Aarts

remedial teacher - het leerpunt oss

Ik had altijd een enorme ’to do’ lijst. Ik streepte dagelijks iets weg, maar in plaats van korter werd die lijst toch alsmaar langer

Nu plan ik mijn to do’s in in blokken. Ik start mijn week met de to do lijst en plan dan alles in voor de hele week. Steeds maar 3 per dag en als ik meer te doen heb, bekijk ik wat er naar de volgende week kan. 

Het stomme is dat ik dat mijn leerlingen ook leer, maar paste het zelf niet toe. Na de overduidelijke uitleg en schop onder mijn kont van Shelley houd ik mij echt aan mijn planning en krijg ik veel meer gedaan in een week. Mijn to do lijst wordt echt alleen maar korter.

Yvette Lans

business coach - yvette lans

Ik dacht dat ik het altijd heerlijk vond om niet echt met een planning te werken. Zodat ik eigenlijk overal tijd voor zou hebben. Eindstand heb je zonder planning juist minder tijd! 

Daarom besloot ik deze training te volgen. Shelley legt op een heldere wijze uit hoe je van een jaarplanning helemaal terug kan gaan naar een dagplanning. Een verademing doordat ik nu veel beter weet welke taken wel en niet bijdragen aan het halen van mijn doelen. 

Het zorgt ervoor dat ik niet alleen bezig ben met ‘urgente/belangrijke’ taken maar ook voldoende tijd heb voor de ‘minder urgente/belangrijke’ taken. Die verlies je toch wat sneller uit het oog als je een hoop brandjes aan het blussen bent. 

Dartie Lefering

MINDFULNESS TEACHER - SIMPLY PRESENT

Na het volgen van Shelley’s Grip op je Planning challenge, besloot ik dat ik wel wat meer hulp kon gebruiken bij het maken van een planning. Dus gaf ik mij op voor de Plannen als een Pro training. Ik heb er geen moment spijt van gehad

Je krijgt veel praktische tips en een werkboek met opdrachten om meteen in te vullen en de Pretty Productive Planner. Dus direct na de training had ik meteen al mijn planning klaar

Voor de training werkte ik met ellenlange to do lijstjes en had ik geen overzicht en een vol hoofd. Nu, na de training, weet ik wat mijn prioriteiten zijn doordat ik heel overzichtelijk een jaarplanning, maandplanning, weekplanning en dagplanning heb. Echt helemaal top! Dank je wel Shelley!

Djéranie Rellum

business coach - djéranie

Ik heb altijd moeite gehad met plannen, maar doordat ik ook efficiënt kan werken (ja I know, klinkt tegenstrijdig) had ik er in loondienst weinig last van. Ik had duidelijk een caseload die ik moest afwerken en als ik dan wat achterliep, deed ik mijn oortjes in en ging dan een weekje geconcentreerd aan de slag. 

Maar als ondernemer gaat dat wel even anders. Er is weinig routine en elke dag is wel anders (voor mij dan). Nu, als fulltime ondernemer, had ik echt behoefte aan een houvast en met de training en planner heb ik die nu gevonden. Echt heel fijn, er is weinig overbodig in de planner en dat vind ik fijn. 

En de training is heel praktisch, waardoor je het direct kan toepassen, terwijl je het volgt. Ik ben blij!

Kitty Leemreize

ondernemerscoach - qlaver4

Voordat ik de training deed, was ik druk met veel dingen. Doordat ik steeds heen en weer ging tussen verschillende acties, was het ook druk in mijn hoofd. Ondanks dat realiseerde ik niet altijd mijn doelen

Door de training heb ik mijn doelen kunnen vertalen in acties en die ook ingepland in jaar- maand- en weekplanningen. Dat zorgt ervoor dat ik veel gemakkelijker kan bepalen welke acties echt prioriteit hebben en ik de focus op mijn doelen houd . Heel fijn! 

Shelley is een vrolijk en rustig persoon en begrijpt precies waar je tegenaan loopt. Bovendien heeft ze overal een oplossing voor :). Dat maakt werken met haar heel prettig en een echte aanrader!

Natuurlijk kun je het ook eerst nog zelf proberen.

Maar laten we wel eerlijk zijn. Als je het zelf in je eentje kan, hoe komt het dan dat je planning nog steeds niet voor je werkt?

Hoe ga je ervoor zorgen dat je een planning maakt die je wél kunt volhouden en waarbij je niet continu onderschat hoeveel tijd taken je kosten?

Hoe lang ga je nog je tijd verdoen met zelf experimenteren terwijl je elke keer opnieuw merkt dat ook deze manier het tóch nog niet helemaal is? En je to do lijst in de tussentijd alleen maar blijft groeien?

Ik heb jarenlang allerlei planners en methodes getest en gecombineerd wat goed werkt. Ik weet wat ik doe en hoe je optimaal gebruik maakt van je tijd. Ik heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen om productiever en efficiënter te werken en heb geen problemen om mijn to do lijst elke week volledig af te vinken.

Laat mij jou ook helpen. Wil je leren Plannen als een Pro?

Veelgestelde vragen

Je volgt de Plannen als een Pro training in 10 korte modules van ongeveer 5 tot 15 minuten per stuk. Bij elk onderdeel hoort een opdracht, zodat je meteen aan de slag gaat. Reken er voor de zekerheid in totaal 3 uur voor, dan zit je absoluut safe!

De training (met de planner) geeft je alle tools die je nodig hebt om een realistische planning te maken die je daadwerkelijk kunt halen. Ik geef je in de training nog een aantal fijne tips (zoals apps) die je kunnen ondersteunen in je productiviteit, maar je hebt ze niet per se nodig om beter te plannen. Dus met de Plannen als een Pro training ben je er eigenlijk al. 🙂 

Met de planner kun je op papier plannen, maar dat hoeft niet. Je kunt de methode die je leert heel gemakkelijk digitaal gebruiken in de tool waar jij graag mee werkt om te plannen. Dan geef je de Pretty Productive planner gewoon cadeau aan een vriendin. 😉

Absoluut. Een goede planning heeft ruimte voor ‘chaos’, zoals ik het noem. 😉 We gaan niet je hele dag tot op de minuut volplannen, in tegendeel juist. Door een planning te maken die ademruimte heeft, krijg je veel meer gedaan en kun je ook ad hoc taken makkelijker oppakken.

Als jij het lastig vindt om een realistische planning te maken of moeite hebt met je planning volhouden, dan is de training zeker iets voor jou. Ook als je het gevoel hebt dat je simpelweg teveel te doen hebt en daar de oorzaak ligt. 😉 Zo lang je geen goede planning hebt, komt die to do lijst nooit af. Dan kun je jezelf tien slagen in de rondte werken, maar daar ligt het probleem niet. Met een realistische planning die ruimte houdt met het onverwachte, met de ‘waan van de dag’, is het absoluut mogelijk om alles af te krijgen wat je wilt. Hoe je dat voor elkaar krijgt, leer je in de Plannen als een Pro training.

Yes, het is een fysieke planner in A5 formaat. Binnen NL krijg je deze gratis toegestuurd bij aankoop van de training. Voor België geldt een gereduceerd tarief: hier krijg je het bedrag korting op de verzendkosten dat ik voor verzendingen binnen NL ook betaal. Hij past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

Je houdt altijd toegang tot de training inhoud. Mocht ik de training ooit offline halen, dan zorg ik ervoor dat je de inhoud van mij als bestand ontvangt zodat je het altijd kunt terugkijken.

Planning leren maken

Tiara heeft een plan om haar grote ambities te realiseren

"mijn grote doelen zijn nu zo behapbaar dat ik er met enthousiasme naartoe werk"

“Voor ik de training ging doen had ik echt de ambitie om enorm veel te doen op een dag voor en met mijn bedrijf, maar ik weet nooit zo goed waar ik moet beginnen. Ik bedenk dan een mega groot doel waarvan ik enthousiast word, maar vervolgens had ik echt geen idee hoe of waar te starten. Stiekem vergeet ik het dan, en maanden later krijg ik spijt dat ik er eigenlijk nog niets mee heb gedaan.

Eerst plande ik de hele week van tevoren in. Maar dat is voor mij gewoon NIET mogelijk. Dus nu ik een weekplanning maak en ik weet dat ik die vervolgens echt op die dag zelf kan invullen, zie ik echt dat ik dingen gedaan krijg. Ik zou de training absoluut aanraden, om verschillende redenen. Je kunt van je ene grote doel mini goals maken waardoor je ze ook echt gedaan krijgt. Ik heb op basis van de training een prognose voor het jaar gemaakt en door hier doelen aan te koppelen heb ik nu al mijn omzet hoger gekregen dan ik had verwacht voor de afgelopen maand. Ik kan NIET WACHTEN om hier continu mee en aan te werken!”

Tiara Nataf, webshop eigenaar - naturally granola

Monique bespaart dagelijks tijd dankzij haar planning

"nu ik mijn doelen van jaar- tot weekniveau kan plannen, heb ik meer rust & overzicht in mijn werk"

“Geloof me, ik heb veel ervaring met het schrijven van planningen. Dat kan ook niet anders als naast je werk altijd gestudeerd hebt en daarbij ook een eigen praktijk runt. Een praktijk die in de afgelopen jaren alleen maar groter groeide, maar ik heb net als ieder ander 168 uur per week beschikbaar. 

Toen Shelley deze training lanceerde, heb ik zonder aarzelen ingeschreven. Zij is immers de expert en als zij me kan leren hoe ik nog effectiever met mijn tijd om kan gaan, zodat ik tijd overhoud voor alle belangrijke dingen náást werken, GRAAG! En ik ben niet teleurgesteld! Shelley geeft heldere stappen aan en tips, die ik direct in de praktijk kan brengen. En me waardevolle besparingen in tijd opleveren. Zodat ik me kan focussen op wat ik het allerliefste doe: het werken met mijn klanten. Ik kan deze training warm aanbevelen, de investering meer dan waard.”

drs. Monique Bakhuijzen-Pons, holistisch gz-psycholoog - a touch of balance

Emma Verschure

belastingadviseur - emma's tax law

Voordat ik begon had ik geen planning, maar een eeuwige to do lijst die zorgde voor stress en dat ik weinig deed; ik kon immers kiezen wat ik deed uit die lijst en daardoor had ik ook het idee dat ik maar iets deed. 

Nu is het veel overzichtelijker wat ik doe en wanneer, omdat ik per dag weet welke taken ik kan oppakken, en nu ben ik een stuk productiever en word ik niet meer overweldigd door mijn to do’s.

Audrey van Esch

online marketeer & business coach - studio online marketing

Plannen als een Pro training geeft je alle inzichten om een jaardoel om te zetten naar een maand- en weekplanning. Met veel praktische tips, tools en bonus video’s. 

De weg voor ondernemers om stap voor stap met meer focus en structuur volgens een planning te werken. De weg naar het behalen van nieuwe doelen.

Remco Verwaijen

presentator, trainer & adviseur - remco presenteert

Shelley weet precíes aan te wijzen wat mijn (ongestructureerde) planning nodig heeft

Shelley is erg goed in het aanbrengen van focus en tegelijkertijd geduldig. Ze zet je echt in je kracht!

Jessie de Booij

Content Marketeer - DigiJes

Voordat ik de Plannen als een Pro cursus deed werkte ik wel met to do lijstjes, maar eigenlijk zat er geen overzicht in en liet ik mij vooral leiden door de chaos van de dag en te volle planningen. 

De cursus gaf mij concrete tips hoe ik mijn planning beter kan indelen en opbreken en kan werken met doelen en prioriteiten waaruit dan compactere to do lijsten volgen. Hierdoor heb ik meer overzicht en minder stress en hoop ik meer grip op mijn planning te gaan krijgen de aankomende tijd!

Laura Aben

manager - the happiness café

Ik ben super enthousiast over de training Plannen als een Pro! 

Mijn doel voor de training was overzicht creëren en een goede manier van plannen, en Shelley heeft me geholpen om hier verder mee te komen. 

Ook de extra video’s met uitleg over Trello zijn superfijn en schelen mij een hoop uitzoekwerk. Shelley legt alles duidelijk uit en is heel enthousiast. Een aanrader! 

 

Ninarosa heeft weer focus op al haar verschillende doelen

"In één middag had ik een prachtig jaarplan met daarbij maandplannen, weekplannen en dagplannen. daardoor weet ik altijd waar ik het voor doe."

“Ik ben een echte planfreak maar het lukte me elke keer niet om mijn dagdoelen te halen. Ik vertoonde uitstelgedrag, had geen zin om te werken en voelde me gedemotiveerd. Ik miste richting en een doel, waardoor ik veel tijd verspilde.

Ik had met Shelley een paar jaar terug al een cursus gedaan over het automatiseren van dingen in mijn bedrijf, maar nu wilde ik me echt focussen op het maken van een jaarplan(ning) dat helemaal in lijn was met mijn persoonlijke doelen en de doelen van mijn bedrijven/brands. Daarom koos ik deze cursus – en ook omdat er een gratis planner bij zat + een donatie aan een goed doel. Een echte no-brainer 😉

In één middag doorliep ik de hele training en had ik een prachtig jaarplan met daarbij maandplannen, weekplannen en dagplannen. Het kostte nog wat meer tijd, maar uiteindelijk zette ik alles in Microsoft Planner. Alle doelen zijn heerlijk duidelijk per maand ingedeeld. Op mijn board staat heel duidelijk wat mijn jaardoel is en nog even een samenvatting van mijn value proposition, zodat ik altijd weet waar ik het voor doe. De mijlpalen staan er ook in.

Het maakt niet uit of je al 90% van je doelen behaalt of niet, met deze cursus ontdek je waar je nog wél wat kan winnen. Heel fijn om terug te gaan naar de core! Voor elke ondernemer een must, je hebt het zo terugverdiend in energie en gewonnen tijd.”

Ninarosa juffermans, Marketing & branding consultant - Denkfabriek Agency