Elke keer weer die vraag: "kun je mij niet iets van jouw structuur geven?"

Hoe het ontstond

In 2014 begon ik met werken bij een ondernemer met een start-up van een dag oud. Daar deed ik letterlijk van alles: van het binnenhalen van adverteerders tot het uitzoeken van doosjes om onze producten in te versturen en later het aannemen en sturen van het team. Zoals het een echte start-up betaamt, vervulde iedereen meerdere rollen. Het was roeien met de riemen die we hadden, dus met een beperkte hoeveelheid tijd, geld en mensen.

Dat lukte heel goed; binnen een aantal maanden groeide het bedrijf uit haar voegen en was er een eigen kantoor. Er waren zelfs nóg twee bedrijven uit de eerste ontsproten. Onze ambitie was grenzeloos en alle bedrijven groeiden mee. We tikten al vrij snel de €100.000 omzet per jaar aan. Maar met meer ambitie en groei kwam ook ons grootste struikelblok: we kwamen chronisch tijd tekort.

Als er structuur in je bedrijf ontbreekt, kom je na een tijdje een groeiplafond tegen.

Tijd besparen ondernemer

We wilden nog veel meer bereiken, maar de dagelijkse gang van zaken kostte al zo ontzettend veel tijd. We zaten tegen ons groeiplafond aan op de manier hoe we het aanpakten: héél veel uitproberen, volhouden wat succesvol was en altijd met onze blik strak vooruit. 

Onze groei steeg exponentieel met de hoeveelheid tijd, mensen en geld we nodig hadden. Eindstand: je krijgt het vooral heel veel drukker, maar haalt er niet echt meer uit. 

Als we langer zo door zouden gaan en tegen dat groeiplafond aan bleven zitten, zouden we binnen korte tijd door al ons geld en energie heen zijn.

Alles wat we met zoveel liefde hadden opgebouwd, zou op een punt niet meer te doen zijn.

Dat wilden we absoluut niet laten gebeuren. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik ontzettend gestructureerd en georganiseerd ben. Ik ben gek op opruimen en ordenen en ging dit ook binnen het bedrijf doen. Dit kon beter, productiever en met minder tijd verlies. Dat wist ik zeker.

We moésten beter gebruik gaan maken van onze tijd en energie zodat de omzet kon blijven groeien. Cutten in de processen wat niet absoluut noodzakelijk was. Alles binnen het bedrijf wat vaker dan één keer werd gedaan, moest in een systeem gegoten worden. 

Ervoor zorgen dat de berg met handmatige taken die dagelijks werden gedaan geautomatiseerd werden of zo min mogelijk tijd kosten. Wat werd ik daar onwijs gelukkig van – dit was mijn grootste ‘spring cleaning’ ooit. 🙂 Mij krijg je niet blijer!

Ik ben met het team alle workflows doorgelopen om ze efficiënter en slimmer te maken. Het resultaat: we hadden weer tijd zat, deden dubbel zo veel projecten in de helft van de tijd en de omzet steeg weer verder.

Mensen konden eindelijk op vakantie zonder tig keer geappt te worden of ze ‘heel even’ konden uitleggen hoe zus en zo werkte. Stagiaires konden worden aangenomen zonder drie weken inwerktijd nodig te hebben.

Een aantal jaar later is het bedrijf zelfs verkocht; wij waren niet meer nodig, het liep uit zichzelf en kon door anyone gerund worden omdat er zo’n sterke fundering stond. 

Die ervaring smaakte naar meer, mijn handen jeukten. Ik heb ook altijd al geweten dat ik ooit wilde ondernemen. En plotseling klikte het: dít is waar ik nog veel meer drukke ondernemers bij wil helpen.

Trello cursus ondernemers

Ik zag overal hetzelde probleem opduiken.

Ik sprak dagelijks andere ondernemers en zij zeiden allemaal hetzelfde: “kun je mij niet iets van jouw structuur geven, dat zou ik zo goed kunnen gebruiken”. Hun to do lijstjes overstroomden met taken en hun hoofd met ideeën, maar er was altijd hetzelfde obstakel: te weinig tijd. 

Vanuit mijn ervaring bij die start-ups ontstond in 2018 Hashtag Lifegoals. Ik heb inmiddels al honderden ondernemers geholpen om hun bedrijf zo in te richten dat het met hun ambities mee kan groeien zonder dat ze zichzelf in duizend stukjes moeten delen om de boel draaiende te houden. Zodat ze kunnen blijven doen waarvoor ze zijn gaan ondernemen; het creëren van business. 

In mijn mening heeft elke ondernemer twee opties: je kunt blijven zeggen hoe weinig tijd je hebt, maar door blijven ‘bikkelen’ en uiteindelijk onderdoor gaan aan je bedrijf, of je kunt er iets aan doen. Je hebt het helemaal zelf in de hand. Ondernemen hoeft namelijk niet zo zwaar te zijn.

Wat je moet weten over mij

Als Rotterdamse heb ik een echte ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit: als jij wilt veranderen hoe het nu gaat, dan moet je actie nemen. Er alleen maar van balen dat je altijd tijd tekort komt, helpt niemand verder en al helemaal jouw bedrijf niet. Ik kan dan ook niet zo goed tegen excuusjes. Daarnaast ben ik vrij koppig (haha, understatement van het jaar) en ben ik ook nog eens opgevoed met het motto “voor alles is een oplossing”, dus ik weiger om te geloven dat iets NIET mogelijk is. Overal is een mouw aan te passen, maar dan moet je het wel doen. Als jij alleen maar beren op de weg ziet en niet open staat voor nieuwe ideeën, dan ben ik niet de geschikte coach voor jou. 

Als je mij goed zou kennen, dan zou je weten dat…

… Ik ongeduldig ben als ik moet wachten op resultaten. Ik wil er actief iets aan doen en de handen uit de mouwen steken.

… Je me altijd mag wakker maken voor kaas en wijn (het liefst zelfs in die combinatie). Welke kaas? Laat ik het zo zeggen: ik heb er nog geen gevonden die ik niet lust. 😉 Mijn favo wijn is een pinot noir of een primitivo.

.. Ik ook onwijs gek ben op taart. Kan altijd wel een reden vinden waarom we het zouden moeten eten. 

… Ik niet goed tegen slechte werk ethiek kan. Waarschijnlijk ben ik daarom me gaan omringen met hardwerkende ondernemers 🙂

… Ik enorm committed en loyaal ben aan mijn vrienden & familie, maar ook aan mijn klanten. Als we samen aan de slag gaan, ga ik door het vuur voor je.

Ik ben heel erg benieuwd naar jou. Ben jij het zat om tijd tekort te komen en wil je actie ondernemen om weer tijd over te houden? Vul het contactformulier in via de button hieronder en dan bellen we eens met elkaar om te zien of ik jou kan helpen.

Tijd besparen tips ondernemer

Alvast gratis aan de slag met mijn ebook?

In mijn gratis ebook deel ik 5 work hacks om meteen tijd te besparen in je business. Schrijf je hieronder in voor de mailing en ontvang het ebook direct in je inbox!

benieuwd of wij een match zijn? let's talk! JE HOORT binnen 2 dagen VAN MIJ terug.

Bedankt voor je bericht

Je ontvangt binnen 48 uur een reactie op je mail.