Structuur Talks: Ellen Huizenga

Ellen Huizenga

Op Hashtag Lifegoals deel ik al mijn structuur tips en productivity hacks. Maar er is geen ‘one size fits all’ zo-breng-je-structuur-aan. Zelf vind ik het fantastisch om de tips & ervaringen van andere ondernemers te horen. Daarom interview ik regelmatig een ondernemer over zijn of haar ideeën als het gaat om structuur. Die kennis deel ik natuurlijk graag met jou! Nu aan de beurt: Ellen Huizenga.

Ik volgde Ellen Huizenga al een tijdje op Instagram en zit in haar Facebookgroep Business Babes. Toen ik in een van haar posts zag dat ze – net als ik – een grote voorliefde heeft voor pizza, nodigde ik haar een keer uit om de beste pizza in Rotterdam te komen eten. Kort daarna verhuisde ze met haar vriend naar Italië, maar sinds dat gezellige etentje hebben we contact gehouden. Ellen heeft een heerlijk verfrissende kijk op ondernemen en naast haar werk als content strateeg, is het duidelijk dat er één grote passie als rode draad loopt door alles wat zij doet: mensen écht met elkaar verbinden.

Hoe ben je begonnen met ondernemen?

“Ik zeg altijd dat dat ‘per ongeluk’ is gebeurd. Mijn vriend Ted had al een klant die hem via via benaderde voor FB advertising en mijn stagebedrijf vroeg of ik niet wilde blijven werken voor hen in 2015. Mijn vader (al ruim 30 jaar ondernemer) zei dat we samen maar een VOF moesten starten, op die manier wat zouden leren over boekhouden en ondernemen en om te kijken of het ons zou bevallen. En zo niet, zouden we na een jaar stoppen en stond het goed op onze CV. Nou, dat ging beter dan verwacht. We liepen allebei studievertraging op door onze ambities voor het bedrijf. Na een periode van full focus op afstuderen zijn we inmiddels allebei vorig jaar afgestudeerd en ondernemen we sinds december 2018 allebei fulltime en zijn we in december ook verhuisd naar Italië, omdat we locatie onafhankelijk kunnen werken!”

Zou je jezelf als gestructureerd omschrijven? Waarom wel/niet?

“Ik vind mezelf redelijk gestructureerd! Als ik iets nieuws leer, wil ik het opschrijven om te onthouden. Ik werk veel met visuele tools zoals Trello en noteer veel in mijn agenda. Ik houd van lijstjes maken, Excel is dus best wel mijn ding en ook met klanten adviseren over hun content en de strategie uitstippelen kan ik snel overzicht creëren in hun chaotische maar creatieve hersenspinsels.”

Als je alles nu opnieuw mocht doen, wat zou je dan anders doen als het gaat om structuur?

“Ik zou toch iets van een duidelijk plan hebben neergezet in het begin van ons ondernemersavontuur! We zijn ‘het gewoon maar gaan proberen’ en gingen vooral af op wat mensen in onze omgeving vroegen aan ons onder het mom van “kunnen jullie dat ook?”. Daardoor hebben we heel veel geprobeerd en weten we nu beter wat we wel en niet leuk vinden, maar dat had waarschijnlijk gestructureerder en ook met meer focus gekund in het begin!”

Ondernemer groeien bedrijf

Hoe belangrijk is structuur voor jou?

“Structuur is zeg maar best wel mijn ding en ik ben er ook dagelijks mee bezig. Ik leerde het al toen ik bij mijn vader werkte sinds mijn 14e door processen in kaart te brengen, te optimaliseren en versnellen. Zo kijk ik naar alles wat ik doe: wat kan sneller, efficiënter? Heeft dit het gewenste resultaat? Hoe kunnen we dit anders insteken, maar wel om het doel te behalen?”

Hoe zorg je voor structuur in je dagelijks leven?

“In Italië zijn ze niet echt met structuur bezig en mijn vriend Ted ook niet, maar ik houd wel van structuur en ritme. Daarom probeer ik bepaalde routines vol te houden voor mezelf zoals elke ochtend lezen. Daar hebben we nu elke ochtend zwemmen aan toegevoegd voor wat meer beweging. Ik mail zo min mogelijk, heb geen vaste tijden waar ik mijn mail op lees, maar doe het pas meestal na 11.00 uur omdat de ochtenduurtjes echt mijn meest productieve en creatieve uren zijn. Verder plan ik ook echt wel 1 dag per week om te kijken naar hoe alles loopt; qua resultaat en administratie, maar ook qua gevoel, gecombineerd met mijn strategie. Alles met het oog op wat van toegevoegde waarde is voor mijn doelen. Ik werk dus met alles wat ik doe ook met doelen en reflecteer bijna elke week en haal daar mijn inzichten uit.”

Wat is jouw grootste structuur tip voor andere ondernemers?

“Ook al vind je doelen stellen misschien onhandig, heb je er geen tijd voor of weet je niet hoe het moet: ik zou het je toch echt aanraden om in ieder geval globale kwartaal doelen te stellen. Vervolgens kun je die koppelen aan maand doelen. Don’t feel bad als het niet lukt, blijf wel realistisch maar reflecteer ook: waarom lukte het niet, wat kan er anders, beter of helemaal niet meer?” 

Volg Ellen Huizenga via haar Instagram account @ellenhuizenga of join haar groeiende community Business Babes op Instagram of Facebook.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant:

Shelley Barendregt

Shelley Barendregt

Ik ben Shelley en ik help high achieving ondernemers om tijd te besparen, zodat jij je kan bezighouden met het uitvoeren van je creatieve en omzet-verhogende plannen die je business doen groeien. Van overvolle to do lijst die elke dag nóg langer wordt (terwijl je keihard werkt), naar alleen nog doen waar JIJ gelukkig van wordt, terwijl de rest is geautomatiseerd, geoptimaliseerd of gedelegeerd.

MEER OVER MIJ

emails die je tijd besparen

Schrijf je hieronder in en ontvang wekelijks tips over hoe je je business en tijd zo efficiënt mogelijk inricht.

exclusieve podcast

In 5 stappen meer tijd om je bedrijf en omzet te groeien

lees verder

Best-gelezen artikelen

Bedankt voor je inschrijving

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je inbox.