Veelvoorkomende valkuilen bij het maken van een haalbare planning + 3 tips

Valkuilen planning

Hoe goed ben jij in het maken van een realistische planning? Welke ambities had je begin dit jaar en loop je aardig op schema? Veel ondernemers hebben moeite met het maken van een concrete en vooral haalbare planning. Je start vol goede moed, om er daarna achter te komen dat je plannen wel heel ambitieus waren. Dat werkt niet echt motiverend. Het goede nieuws is dat je daar iets aan kunt doen! Ik vertel je wat de veelvoorkomende valkuilen zijn én geef tips om een planning te maken die je wel past. Zodat jij wel een voldaan gevoel houdt en vol goede moed doorwerkt aan die mooie doelen. Wil je nog veel meer leren over realistisch plannen? Luister dan ook naar mijn gratis podcast! Hierin deel ik superhandige tips en tricks.

Valkuilen: waarom jij je planning niet haalt

Je begon zo enthousiast aan al die mooie plannen, maar wordt ingehaald door de werkelijkheid en waan van de dag. Er zijn oneindig veel taken die af moeten en de dagen lijken voorbij te vliegen zonder dat je een voldaan gevoel hebt wanneer je je laptop dichtklapt. Er lijken altijd dingen belangrijker te zijn dan werken aan je grote doelen. En soms ontbreekt gewoon je focus en lijkt er overal afleiding te zijn, waardoor uiteindelijk niets uit je handen komt. Allemaal herkenbare valkuilen? Het geheim om wel je planning te halen is simpel en uitdagend tegelijk: er moet iets veranderen. Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg ;). Je kunt niet verwachten dat je ineens lasersharp wekenlang werkt aan al die mooie plannen als je niet eerst dingen aanpakt. 

Een goede planning is naadloos afgesteld op je jaar- en maanddoelen. Van daaruit kun je een week- en dagplanning maken waarbij je alles af krijgt wat af moet, genoeg ruimte hebt voor onverwachte zaken tussendoor en ook nog eens je doelen behaalt. In deze blog lees je hoe je in 4 stappen een realistische planning maakt.

Tips beter plannen

Drie snelle tips om beter te plannen 

Tip 1: Houd een week je tijd bij met Toggl

De meest accurate manier om te weten hoeveel tijd een taak kost, is door het te tracken. Daarvoor kun je een tool zoals Toggl gebruiken. Wanneer je ergens mee start, voer je dit in in Toggl en klik je op play. Wanneer je klaar bent, klik je op stop. It’s as simple as that! Toggl laat je precies zien hoelang je ergens mee bezig bent geweest en draait zelfs een rapport voor je uit zodat je na een week of maand kunt zien waar de meeste uren inzitten. Met die inzichten kun je weer beter leren plannen.

Tip 2: Werk in Pomodoro’s

Vergeet jij telkens om de timer aan en uit te zetten? Dan werkt het handiger voor jou om met Pomodoro’s te werken. Pomodoro’s zijn tijdvakken van 25 minuten, waartussen je telkens 5 minuten pauze houdt. Elke keer wanneer je een Pomodoro hebt volgemaakt, turf je dit naast de taak in je planner of notitieboekje. Wanneer je ergens vier Pomodoro’s voor hebt gebruikt, kost dit je dus zo’n twee uur. Ik houd elke dag mijn Pomodoro’s bij en heb daardoor erg veel geleerd over de tijd die ik nodig heb voor taken!

Tip 3: Werk aan drie VITs per dag

Deze derde tip gebruik ik élke dag en doet wonderen voor je productiviteit. Bepaal per dag (maximaal) drie Very Important Tasks (VITs). Deze hebben prioriteit, je zou in principe al tevreden zijn als je die in ieder geval afkrijgt. Pas wanneer je deze af hebt, mogen er andere to do’s op je lijstje bij worden gezet. Hierdoor focus je op wat er echt belangrijk is in je bedrijf en het voorkomt dat je een onhaalbare planning maakt.

Wil je weten hoe jij als ondernemer je tijd het allerbeste kan plannen en besteden om je bedrijf en omzet flink te laten groeien? Wil je elke dag zo productief mogelijk en met rust, focus en overzicht werken aan wat écht belangrijk is om je bedrijf en omzet flink te groeien? In mijn gratis masterclass ‘Het geheim om je bedrijf te groeien met rust, focus en overzicht’ geef ik je mijn bewezen methode om het meeste resultaat uit je tijd te halen. Schrijf je hier gratis in.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gratis masterclass

HET GEHEIM OM JE BEDRIJF TE GROEIEN MET RUST, FOCUS & OVERZICHT

Ontdek hoe jij als ondernemer je tijd het allerbeste besteedt om je bedrijf en omzet flink te laten groeien. En dat mét rust in je hoofd, focus op wat echt belangrijk is, en in minder uren.

In deze gratis masterclass deel ik mijn bewezen methode met je waarmee je veel beter gebruik maakt van je tijd, zodat je meer rust in je hoofd en overzicht hebt, en elke dag werkt aan dat wat je bedrijf doet groeien. 

schrijf je hier in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant:

Picture of Shelley Barendregt

Shelley Barendregt

Ik ben Shelley en ik help high achieving ondernemers om tijd te besparen, zodat jij je kan bezighouden met het uitvoeren van je creatieve en omzet-verhogende plannen die je business doen groeien. Van overvolle to do lijst die elke dag nóg langer wordt (terwijl je keihard werkt), naar alleen nog doen waar JIJ gelukkig van wordt, terwijl de rest is geautomatiseerd, geoptimaliseerd of gedelegeerd.

MEER OVER MIJ

emails die je tijd besparen

Schrijf je hieronder in en ontvang wekelijks tips over hoe je je business en tijd zo efficiënt mogelijk inricht.

gratis masterclass

Ontdek hoe je je tijd het allerbeste besteedt om je bedrijf en omzet flink te laten groeien

lees verder

Best-gelezen artikelen

Bedankt voor je inschrijving

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je inbox.