3x apps om je productiviteit te boosten

productiviteit apps voor ondernemers

Onze telefoons lijken vaak wel aan onze handen geplakt. Hoe kan dat ook anders in een tijdperk van WhatsApp, Facebook, Instagram en nog talloze andere social media? We staan altijd ‘aan’; het eerste wat ik ‘s ochtends doe, is mijn notificaties checken. Als ik bezig ben, ligt mijn telefoon vrijwel altijd naast me en houd ik een schuin oog op de meldingen die binnenkomen. Toch hoeft je telefoon niet altijd voor alleen maar afleiding te zorgen. Er zijn namelijk juist hele handige apps om je productiviteit te boosten! 

3 apps die je productiviteit een boost geven

1. Toggl

Mijn coaching klanten krijgen van mij altijd de opdracht om na onze eerste sessie een week lang hun tijd te tracken met Toggl. Dit is in eerste instantie bedoeld om meer inzicht te krijgen in hoe je je tijd indeelt en of hier inefficiënties in zitten waar we dan mee verder aan de slag kunnen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je hierdoor merkt dat je ontzettend veel tijd kwijt bent aan Instagram, terwijl dat niet jouw core business is. Je zou dan kunnen besluiten om het uit te gaan besteden of er een cursus in te doen zodat je het beter onder de knie krijgt en er minder tijd aan kwijt bent. Daarnaast heeft je tijd tracken een heel leuk side effect – je wordt er namelijk productiever van! Doordat je je bewust bent van de tracker die aan staat, geef je minder snel toe aan afleiding en focus je je op de task at hand. Ideaal!

Toggl kun je gratis downloaden op je telefoon, maar is ook op desktop te gebruiken. Ik gebruik het zelf niet elke dag (daar zou ik helemaal kriegelig van worden, om altijd mijn tijd te tracken), maar wel vaak wanneer ik voor een klant bezig ben. Een win-win, want zo kan ik goed bijhouden hoe veel uur ik moet factureren én ik ben een stuk meer gefocust!

2. Be Focused

Ik ben echt onwijs fan van de Pomodoro techniek. Hierbij werk je 25 minuten gefocust aan één to-do, waarna je 5 minuten pauze houdt. De key is wel dat je dus echt de commitment aan jezelf maakt om tijdens die 25 minuten niet allerlei andere dingen te gaan doen. Het zou je verbazen hoe snel de tijd om is! Ik leerde voor het eerst over de pomodoro techniek in de Productivity Planner en daarna ben ik het regelmatig gaan gebruiken in drukke weken met een lange to do-lijst. Met pomodoro’s werk ik mezelf daar zo doorheen! Ik ben zelfs zo’n fan, dat pomodoro’s een vast onderdeel zijn van mijn eigen Pretty Productive Planner.

Om pomodoro’s te tracken gebruik ik de gratis app Be Focused of zet ik gewoon een alarm op mijn laptop. Met de app kun je de taak invoeren en simpelweg op play drukken. Als de tijd voorbij is, krijg je een melding op je telefoon met een vrolijk geluidje. De pauze timer kun je dan ook aan zetten en voilà, zo gaat het cirkeltje weer rond. De app heeft nog een aantal andere fijne features, zoals dat je je target aantal pomodoro’s kunt instellen voor de dag en dat je kunt terugkijken in de statistieken hoe productief je bent geweest.

Forest productiviteit app

3. Forest

Last but not least: Forest! Waar de vorige twee apps eigenlijk vrij simpel en straightforward zijn, is Forest wat creatiever. De slogan van de app is ‘stay focused, be present’ en dat vind ik een heel mooi doel. Het is er niet alleen voor gemaakt om productiever bezig te zijn en tijdens je werk je telefoon weg te leggen, maar bijvoorbeeld ook voor een avondje met vrienden.

Wanneer je wilt focussen, zet je in Forest ook weer een timer aan. Deze staat standaard op 25 minuten, zoals de pomodoro techniek. Wanneer de timer start, plant je een boompje in je tuin. Als je eerder dan de timer afgaat je telefoon gebruikt, gaat je boompje dood. Wanneer je scherm vergrendeld is, zie je ook de melding staan ‘your tree is still growing….’. Als je de 25 minuten netjes vol maakt, staat er een boompje in je digitale tuin te shinen. Hoe vaker je de app gebruikt, hoe voller en mooier je bos wordt – tenzij je allemaal dode bomen hebt staan doordat je je telefoon gebruikt voordat de tijd om is ;). Ik vind het een erg leuke manier om mezelf te dwingen om te focussen; ik ben namelijk dan echt zo’n ei die niet wil dat haar boompje doodgaat :’). De app kost een paar euro, maar is het geld wel waard.

Ik ben benieuwd wat jij van deze apps vindt! Laat het me weten als je ze hebt geprobeerd in de comments. Heb jij nog tips voor goede apps om je productiviteit te boosten? Ik probeer graag nieuwe uit!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gratis masterclass

TRELLO VOOR ONDERNEMERS: MAXIMALISEER JOUW BUSINESS EFFICIENCY & GROEI

Ontdek hoe jij als creatieve ondernemer Trello optimaal kunt inzetten voor meer structuur, overzicht en groei voor jouw business. En dat met een gratis account!

In deze gratis masterclass laat ik je zien waarom Trello dé tool is waarmee je een extern brein voor je business in een handomdraai creëert, zodat je overzicht hebt in je hele bedrijf, rust in je hoofd krijgt en je bedrijf sneller kan groeien. 

schrijf je hier in

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant:

Picture of Shelley Barendregt

Shelley Barendregt

Ik ben Shelley en ik help high achieving ondernemers om tijd te besparen, zodat jij je kan bezighouden met het uitvoeren van je creatieve en omzet-verhogende plannen die je business doen groeien. Van overvolle to do lijst die elke dag nóg langer wordt (terwijl je keihard werkt), naar alleen nog doen waar JIJ gelukkig van wordt, terwijl de rest is geautomatiseerd, geoptimaliseerd of gedelegeerd.

MEER OVER MIJ

emails die je tijd besparen

Schrijf je hieronder in en ontvang wekelijks tips over hoe je je business en tijd zo efficiënt mogelijk inricht.

gratis masterclass

Creëer overzicht in je bedrijf en rust in je hoofd met Trello

lees verder

Best-gelezen artikelen

Bedankt voor je inschrijving

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je inbox.