Heb je als ondernemer ook het gevoel dat je geleefd wordt?

Geleefd worden

“Ik blijf steken in terugkerende taken. Daar gaat dagelijks zoveel tijd in zitten, dat ik nooit toekom aan het werken AAN mijn bedrijf”, zegt ze tegen me. Eerder dit jaar sprak ik deze ondernemer na een masterclass die ik had gegeven. “Het liefst zou ik een veel betere balans hebben tussen vrije tijd en werk, maar er is zo veel dat gedaan moet worden. Ik moet iedere dag echt keihard werken om alles af te krijgen.” Ze stak al zo’n 20 tot 30 uur per week in één van haar marketingkanalen. Omdat de terugkerende taken veel te veel tijd kosten, liet ze bijvoorbeeld kansen liggen om met influencers samen te werken (ze heeft een webshop die draait om 1 heel gaaf product). Er lagen zat aanvragen in haar inbox, maar ze had simpelweg geen tijd om ze op te pakken. Hoe kon ze meer structuur aanbrengen en het gevoel ‘geleefd’ te worden, verminderen?

Terug naar de basis

De ondernemer uit het voorbeeld had al freelancers voor haar werken, maar het voelde niet als een autonoom team dat kon draaien als zij er niet was. Alles was afhankelijk van haar. Continu was ze brandjes aan het blussen die haar toegestuurd werden via de mail. Al die kleine taakjes aan het doen, die allemaal bij elkaar zo een dag of twee per week opslokten. Terwijl ze zich véél liever zou bezighouden met de creatie van nog meer varianten op dat product. Met het sturen van de visie van het bedrijf. Ze draaide al een goede omzet, maar de groei was gestagneerd en zij zelf daarmee ook. 

geleefd worden als ondernemer

Alle taken onder de loep nemen 

Waarom deel ik haar verhaal met jou? Omdat ik denk dat je er ongetwijfeld iets in herkent én omdat er een aantal waardevolle lessen in zitten. Die deel ik graag met je. Daarvoor moet je trouwens eerst terug naar de basis: waar draait jouw onderneming om?

Les 1: Als je niet 80% van de tijd bezig bent met dat wat je het allerliefste zou doen in JOUW bedrijf, dan gaat er iets niet goed. Waarom ben je dan gaan ondernemen? Om vervolgens het grootste deel van je tijd te stoppen in dingen waar je hart niet sneller van gaat kloppen? I don’t see it. Waarom zou je dat jezelf aandoen? Dan heb je de stress van het onzekere van ondernemen en de beperkte autonomie van een baan in loondienst. The worst of both worlds, zeg maar. Het hoeft ook niet zo te zijn dat je maar alles moet uitbesteden wat je niet leuk vindt. Mag wel, maar het hoéft niet. Niet iedereen heeft daar budget voor. Maar je kan de dingen die niet jouw passie zijn wel efficiënter maken zodat je ze in de helft van de tijd kan doen. 

Les 2: Als je 20 tot 30 uur per week besteedt aan maar één marketingkanaal, waardoor je andere kansen laat liggen, dan heb je een flinke tijd-en omzetlek. Pak dat proces aan voordat het je bakken aan tijd – en uiteindelijk ook omzet van gemiste kansen – kost. Het sluipt er heel sneaky in, dus houd je tijd eens een week of twee bij (bijvoorbeeld met een tool zoals Toggl) voor meer inzicht. 

Les 3: Je privéleven opgeven omdat er in je bedrijf veel gedaan moet worden is echt onnodig. Ik zie de ‘hustle’ enorm geromantiseerd worden online; ondernemers die tot diep in de nacht en in de weekenden doorwerken en al hun sociale contacten verwaarlozen, omdat ze een business hebben.

Ja, ik ben van het hard doorwerken en de schouders eronder. Maar ik ben óók van de mooie en waardevolle momenten in je leven delen met de mensen waar je van houdt. Genieten van een zonnige dag terwijl je wandelt door de natuur. Niet altijd maar achter je laptop zitten. Dat is écht niet nodig als je je bedrijf en processen efficiënt inricht. 

Slimmer en efficiënter werken 

Even terug naar de ondernemer die ik toen sprak. Na onze call besloot ze in het Moeiteloos Ondernemen traject te stappen. Daarin heb ik haar 3 maanden begeleid naar een slimmer en efficiënter bedrijf waarin zij niet meer zoveel nodig is als voorheen, maar meer kon focussen op de visie en groei van het bedrijf. Ik vroeg haar daarna in het feedback formulier of ze wilde delen wat ze ervan vond. Dit was haar antwoord:

“Ik ben zo veel meer gestructureerd dan dat ik voorheen was! Ik heb nu systemen die voor mij werken, ik heb een boel taken uitbesteed en ik bespaar nu iedere week ontzettend veel tijd waardoor ik toekom aan het ontwikkelen van nieuwe producten en mij bezig kan houden met de groei van mijn bedrijf on a daily basis. Hierdoor ben ik écht moeiteloos gaan ondernemen. Ik voel me niet meer gestresst en werk inmiddels maar 5 uur per dag en binnenkort wil ik zelfs van 5 dagen naar 4 dagen per week werken gaan. Wat ik heb geleerd van Shelley, de methodes, tips en mindset shifts, gaan mij de rest van mijn carrière gigantisch helpen om met plezier te ondernemen, sneller mijn doelen te behalen en ook veel tijd te hebben buiten werk, want dat is net zo belangrijk. Ik kan iedereen aanraden met Shelley samen te werken!”

Ik hoop dat zij je inspireert om te zien dat je het écht niet altijd zo bizar druk hoeft te hebben. Dat er andere manieren zijn en je af kan komen van het gevoel ‘geleefd’ te woden. En die manieren zijn perfectly doable en haalbaar, ook voor jou.

Tot slot nog dit: 

1) Binnenkort geef weer een online masterclass. Als jij je ook maar enigszins herkent in het verhaal van mijn klant hierboven, dan is het echt de moeite waard om 1,5 uur in je agenda vrij te maken. Tijdens de masterclass help ik je ontdekken waar jij tijd en omzet lekt in je bedrijf en geef ik je de sleutel tot de oplossing. Je kan je hier gratis inschrijven en ontdekken hoe je zo 8-20 uur per week tijd bespaart. 

2) Zelfs te druk om een masterclass te volgen? Eigenlijk moet je dan juist tijd ervoor vrij maken. Maar ik snap ook dat dat niet altijd kan. Laten we in dat geval eens bellen om te zien of en hoe ik je kan helpen om ook jouw ideale workload en werkuren te bereiken. Zodat jij straks alle tijd hebt om te doen waar je écht gelukkig van wordt en niet alleen maar in standje overwhelm zit. Neem contact op. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gratis masterclass

DE FORMULE VOOR 6 UUR TIJDWINST PER WEEK OM JE BEDRIJF VERDER TE GROEIEN

Jouw bedrijf loopt goed en je hebt een berg aan omzet-verhogende ideeën om het nog veel verder te groeien. Maar hoe vaak je je ook voorneemt om ze uit te voeren, je komt er nooit aan toe omdat je veel te veel te doen hebt.

In deze gratis masterclass leer ik je hoe je minimaal 6 uur per week tijdwinst behaalt in je bedrijf door het efficiënter in te richten, zelfs als je het nu zo druk hebt dat je niet eens 6 minuten over hebt. 

schrijf je hier in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant:

Picture of Shelley Barendregt

Shelley Barendregt

Ik ben Shelley en ik help high achieving ondernemers om tijd te besparen, zodat jij je kan bezighouden met het uitvoeren van je creatieve en omzet-verhogende plannen die je business doen groeien. Van overvolle to do lijst die elke dag nóg langer wordt (terwijl je keihard werkt), naar alleen nog doen waar JIJ gelukkig van wordt, terwijl de rest is geautomatiseerd, geoptimaliseerd of gedelegeerd.

MEER OVER MIJ

emails die je tijd besparen

Schrijf je hieronder in en ontvang wekelijks tips over hoe je je business en tijd zo efficiënt mogelijk inricht.

gratis masterclass

Elke week 6+ uur tijdwinst door je bedrijf efficiënter in te richten

lees verder

Best-gelezen artikelen

Bedankt voor je inschrijving

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je inbox.