3 manieren om meer vrijheid dan ooit te hebben

Vrijheid als ondernemer

Deze zomer voel ik me vrijer dan ooit. Ik werk enorm veel áán mijn bedrijf, heb tijd voor mijzelf en geniet van het mooie weer. Mijn inbox is aan het einde van de dag leeg, al mijn to do’s vink ik af en ideeën die al even in mijn hoofd rondspookten heb ik uitgevoerd. Ik zorg altijd voor een hoge mate van vrijheid als ondernemer, maar wanneer ik merk “hey dit gaat écht lekker”, dan vind ik het interessant om te ontdekken waardoor dat komt. Die inzichten deel ik natuurlijk graag met je, zodat jij daarmee ook meer vrijheid en tijd in je business kunt creëren. 

Meer vrijheid ervaren als ondernemer

Ik merk namelijk dat ik continu een gevoel van ruimte heb. Ruimte om aan dingen te werken die ik al een tijdje wilde aanpakken, ruimte om spontaan met een nieuw idee aan de slag te gaan, ruimte om wat eerder te stoppen met werken omdat alles toch al klaar is. Maar ook ruimte om geïnspireerd te raken. Om nieuwe kennis op te doen en bij te leren. Van nature ben ik ontzettend leergierig. Ik was vroeger zo’n student die álle artikelen en hoofdstukken las die werden opgegeven en daar ook nog samenvattingen van maakte. Ik zat braaf bij elk college, zelfs als ik de avond ervoor was gaan feesten. Ik zat vaak in de collegezaal met een gevoel van verwondering en inspiratie, ik kan het niet anders omschrijven dan dat ik voelde ’the world is at your feet’. Alles is mogelijk, er zijn ontzettend veel kansen, you just have to go out there and get them.

Maar wanneer mijn agenda en to do lijst wat voller raken, ben ik vooral gefocust op doen wat er nu voor me ligt. Dan heb ik simpelweg minder headspace om nieuwe kennis op te doen en geïnspireerd te raken. Dus toen ik laatste merkte dat die nieuwsgierige en leergierige student in mij weer volop omhoog komt, vroeg ik mezelf meteen af: wat is er nu anders?

Op deze manier heb ik meer vrijheid voor mezelf gecreëerd

1. Prioriteiten veranderd

Elke maand bekijk ik weer wat nú moet gebeuren. Waarop ligt de focus in mijn bedrijf? Wat werkt er goed op dit moment en wat kan ik juist beter laten gaan of op een later moment nog eens oppakken? Die keuze voor andere prioriteiten kan lastig zijn, maar geeft tegelijkertijd enorm veel vrijheid. Sommige keuzes die ik de laatste tijd neem geven me zó veel ruimte en rust in mijn hoofd, dat ik de overvloed aan tijd echt voel en daardoor super opensta voor inspiratie en nieuwe kennis.

Ironisch genoeg heb ik daardoor ook weer ontzettend veel bijgeleerd over vrijheid in je business, wat ik allemaal meeneem in andere programma’s en masterclasses die ik opzet.

Meer tijd ondernemer

2. Meer afspraakvrije dagen

Normaal gesproken is maandag sowieso mijn afspraakvrije dag. Het helpt om mijn afspraken nóg meer te clusteren. Als ik een nieuwe afspraak inplan en ik heb er op een andere dag ook eentje staan, dan probeer ik die nieuwe afspraak ook op die dag te zetten. Daardoor houd ik veel meer dagen over waarop ik geen enkele afspraak heb en de hele dag áán mijn bedrijf werk.

En, last but not least..

3) Ik zet mijzelf 100% op één

Ik stop deze zomer bijvoorbeeld regelmatig wat eerder met werken om heerlijk van het zonnetje te genieten. Om een boek te lezen op mijn balkon of in het park, om een rondje te wandelen met mijn vriend of om gewoon iets thuis te doen waar ik zin in heb op dat moment.

Meer tijd overhouden

Ik vind vrijheid in je bedrijf ontzettend belangrijk, maar kan ook vaak te streng voor mijzelf zijn. Dan is er zo’n stemmetje die in je hoofd roept “je moet tot 5 uur werken!”. Misschien herken je ‘m wel? Dan voel ik mijzelf schuldig als ik eerder stop om iets privé te gaan doen, want kan ik niet beter iets nuttigs doen? Ik zie dat ook vaak bij mijn klanten, dat ze niet goed weten wat ze met zichzelf aan moeten wanneer we meer tijd hebben vrijgemaakt bij ze. Grappig hoe dat werkt, we dromen allemaal van meer tijd en je kan zo vast 10 dingen opnoemen die je dan zou gaan doen, maar wanneer je het hebt denk je “uhhh oke, wat ga ik met deze uren doen, kan ik niet beter gewoon aan het werk gaan?”

Bedenk jezelf daarom: alle tijd die ik aan mezelf besteed is óók goed besteed. Daar krijg ik energie, inspiratie en voldoening voor terug. Ik hoop dat mijn inzichten jou kunnen helpen om ook meer vrijheid en tijd voor jezelf te creëren, zodat je alle ruimte en rust in je hoofd voelt om áán je bedrijf te werken en te genieten van je vrije tijd.

Wil je direct aan de slag om meer tijd in je bedrijf te creëren om te genieten van je vrijheid als ondernemer? In mijn gratis masterclass ‘De formule voor 6 uur tijdwinst per week om je bedrijf verder te groeien’ leer ik je hoe je minimaal 6 uur per week tijdwinst behaalt in je bedrijf door het efficiënter in te richten. Zelfs als je het nu zo druk hebt dat je niet eens 6 minuten over hebt. 😉 Schrijf je hier gratis in.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gratis masterclass

DE FORMULE VOOR 6 UUR TIJDWINST PER WEEK OM JE BEDRIJF VERDER TE GROEIEN

Jouw bedrijf loopt goed en je hebt een berg aan omzet-verhogende ideeën om het nog veel verder te groeien. Maar hoe vaak je je ook voorneemt om ze uit te voeren, je komt er nooit aan toe omdat je veel te veel te doen hebt.

In deze gratis masterclass leer ik je hoe je minimaal 6 uur per week tijdwinst behaalt in je bedrijf door het efficiënter in te richten, zelfs als je het nu zo druk hebt dat je niet eens 6 minuten over hebt. 

schrijf je hier in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant:

Picture of Shelley Barendregt

Shelley Barendregt

Ik ben Shelley en ik help high achieving ondernemers om tijd te besparen, zodat jij je kan bezighouden met het uitvoeren van je creatieve en omzet-verhogende plannen die je business doen groeien. Van overvolle to do lijst die elke dag nóg langer wordt (terwijl je keihard werkt), naar alleen nog doen waar JIJ gelukkig van wordt, terwijl de rest is geautomatiseerd, geoptimaliseerd of gedelegeerd.

MEER OVER MIJ

emails die je tijd besparen

Schrijf je hieronder in en ontvang wekelijks tips over hoe je je business en tijd zo efficiënt mogelijk inricht.

gratis masterclass

Elke week 6+ uur tijdwinst door je bedrijf efficiënter in te richten

lees verder

Best-gelezen artikelen

Bedankt voor je inschrijving

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je inbox.