Slimmer werken doe je zo

Slimmer werken doe je zo

Iedere keer opnieuw het wiel uitvinden kan behoorlijk demotiverend zijn. Je steekt veel tijd en energie in allerlei plannen, maar kan er daardoor ook minder doen. Wanneer je je focust op wat goed werkt en steeds slimmer en sneller gaat werken, houd je tijd over voor het uitwerken van ál die mooie toekomstplannen in plaats van maar een handjevol. Doe jij meer van wat werkt of ben je steeds met iets nieuws bezig? Ik moet je alvast waarschuwen: de weg naar slimmer werken is er eentje met hier en daar wat hobbels. Gelukkig is de beloning groot, want meer doen in minder tijd kan écht. Als je maar weet hoe. 

Van oppasbaantje tot serieuze side job

Als 14-jarige had ik mijn eerste oppasbaantje. Ik vond het helemaal fantastisch, want nadat de kindjes op bed lagen, had ik tijd om iets voor mezelf te doen. In mijn geval betekende dat meestal huiswerk maken. Wel zo efficiënt, want ik kreeg dan voor mijn gevoel betaald voor het doen van mijn huiswerk. In de middaguren had ik vrij om iets anders te doen, ik wachtte met mijn huiswerk tot ik ’s avonds naar mijn oppasadres ging. Die passie voor time management zat er al vroeg in. 😉 Dat bijbaantje smaakte naar meer. Ik besloot mijzelf op Marktplaats aan te bieden als oppasser (dit was ver vóór het tijdperk van Facebook en Instagram). Niet lang daarna had ik 9 oppasadressen. Wat dit te maken heeft met ondernemen? Ik ontdekte dat mijn advertentie werkte en bleef simpelweg die succesformule herhalen. 

De basis moet goed zijn

Veel ondernemers struggelen elke maand opnieuw met het behalen van hun omzetdoelen. Ze hebben meestal een business die in de basis goed loopt. Toch voelen ze de druk om steeds iets nieuws te bedenken en in de markt te zetten, zodat ze meer kunnen verdienen. Dat is logisch, je bent gaan ondernemen om al die mooie ideeën uit te voeren. I get it. Maar de basis moet dan wel als een huis staan. Als die goed is, heb je voldoende tijd en ruimte om daarnaast andere leuke, nieuwe producten of diensten te lanceren. De basis van mijn onderneming is tot in de puntjes geoptimaliseerd. Dat geeft mij de rust om ook te focussen op nieuwe ideeën en die in de praktijk uit te voeren! 

Slimmer werken tips ondernemer

Slimmer werken – tips

Wil jij slimmer werken en tijd overhouden voor het werken aan je dromen en doelen? Dit is voor iedere (drukke) ondernemer haalbaar. Ook als je van nature een chaoot bent en daarnaast ook een druk sociaal leven hebt. 😉 Ik geef je alvast een aantal tips!

  • Kies voor de makkelijkste weg. Dit klinkt misschien gek, maar als je ervoor zorgt dat je business slim en efficiënt is ingericht, scheelt dit je enorm veel tijd. Je basis kan alleen soepel lopen als processen niet te ingewikkeld zijn en je tijd besparen. Less is more (en smart)!
  • Breng focus aan in je dag. 100 dingen tegelijk doen werkt voor niemand. Ontdek welk type je bent en houd daar rekening mee bij het inrichten van je werkdag.
  • Nee is ook een antwoord. Je hebt elke dag 24 uur en dan wil je niet alleen maar aan het werk zijn. Leer prioriteiten stellen en nee te zeggen. Als je weet wat je wil, dan weet je ook wat je niet wil. 
  • Laat email niet je dag bepalen. Start je dag niet met het wegwerken van je e-mail! Niet alleen zorgen binnenkomende mails voor continue afleiding, je werkt dan ook alleen maar reactief in plaats van pro-actief. Uiteindelijk worden we blij van het resultaat dat we hebben neergezet op een dag, niet de hoeveelheid mails die je hebt weggewerkt. Het is ook prettig om een overzichtelijke mailbox te hebben. En je hoeft niet zelf te bedenken hoe je dat aanpakt, er zijn allerlei handige hacks voor.

Creëer rust en ruimte

Met één van mijn klanten in het 1:1 traject maakte ik een plan voor de rest van het jaar. Ze kwam telkens met nieuwe en wilde ideeën. Hartstikke leuk, maar ik wilde eerst dat haar basis goed was. Ze had al een aantal diensten waar ze zelf ook verliefd op was. Als ze die goed in de markt zou zetten, kreeg ze rust en ruimte om die nieuwe plannen uit te voeren. Dat pakte goed uit, want dit stuurde ze mij nadat het jaarplan af was: “Wow. Less is ECHT more. Dit geeft zo veel rust! Het is allemaal heel goed haalbaar, ik kan heel gericht aan het werk en dan heb ik daarnaast nog heel veel ruimte om te spelen met ideeën. Ik zie nu ook echt waarom mijn hak-op-de-tak aanpak niet werkte!”

Waar kun jij meer van doen wat werkt zodat je slimmer gaat werken? Ik geef af en toe een gratis webinar over slimmer werken. Kijk hier wanneer de volgende is! 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gratis masterclass

DE FORMULE VOOR 6 UUR TIJDWINST PER WEEK OM JE BEDRIJF VERDER TE GROEIEN

Jouw bedrijf loopt goed en je hebt een berg aan omzet-verhogende ideeën om het nog veel verder te groeien. Maar hoe vaak je je ook voorneemt om ze uit te voeren, je komt er nooit aan toe omdat je veel te veel te doen hebt.

In deze gratis masterclass leer ik je hoe je minimaal 6 uur per week tijdwinst behaalt in je bedrijf door het efficiënter in te richten, zelfs als je het nu zo druk hebt dat je niet eens 6 minuten over hebt. 

schrijf je hier in

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant:

Picture of Shelley Barendregt

Shelley Barendregt

Ik ben Shelley en ik help high achieving ondernemers om tijd te besparen, zodat jij je kan bezighouden met het uitvoeren van je creatieve en omzet-verhogende plannen die je business doen groeien. Van overvolle to do lijst die elke dag nóg langer wordt (terwijl je keihard werkt), naar alleen nog doen waar JIJ gelukkig van wordt, terwijl de rest is geautomatiseerd, geoptimaliseerd of gedelegeerd.

MEER OVER MIJ

emails die je tijd besparen

Schrijf je hieronder in en ontvang wekelijks tips over hoe je je business en tijd zo efficiënt mogelijk inricht.

gratis masterclass

Elke week 6+ uur tijdwinst door je bedrijf efficiënter in te richten

lees verder

Best-gelezen artikelen

Bedankt voor je inschrijving

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je inbox.