Slimmer werken doe je zo

Iedere keer opnieuw het wiel uitvinden kan behoorlijk demotiverend zijn. Je steekt veel tijd en energie in allerlei plannen, maar kan er daardoor ook minder doen. Wanneer je je focust op wat goed werkt en steeds slimmer en sneller gaat werken, houd je tijd over voor het uitwerken van ál die mooie toekomstplannen in plaats van maar een handjevol. Doe jij meer van wat werkt of ben je steeds met iets nieuws bezig? Ik moet je alvast waarschuwen: de weg naar slimmer werken is er eentje met hier en daar wat hobbels. Gelukkig is de beloning groot, want meer doen in minder tijd kan écht. Als je maar weet hoe. 

Van oppasbaantje tot serieuze side job

Als 14-jarige had ik mijn eerste oppasbaantje. Ik vond het helemaal fantastisch, want nadat de kindjes op bed lagen, had ik tijd om iets voor mezelf te doen. In mijn geval betekende dat meestal huiswerk maken. Wel zo efficiënt, want ik kreeg dan voor mijn gevoel betaald voor het doen van mijn huiswerk. In de middaguren had ik vrij om iets anders te doen, ik wachtte met mijn huiswerk tot ik ’s avonds naar mijn oppasadres ging. Die passie voor time management zat er al vroeg in. 😉 Dat bijbaantje smaakte naar meer. Ik besloot mijzelf op Marktplaats aan te bieden als oppasser (dit was ver vóór het tijdperk van Facebook en Instagram). Niet lang daarna had ik 9 oppasadressen. Wat dit te maken heeft met ondernemen? Ik ontdekte dat mijn advertentie werkte en bleef simpelweg die succesformule herhalen. 

De basis moet goed zijn

Veel ondernemers struggelen elke maand opnieuw met het behalen van hun omzetdoelen. Ze hebben meestal een business die in de basis goed loopt. Toch voelen ze de druk om steeds iets nieuws te bedenken en in de markt te zetten, zodat ze meer kunnen verdienen. Dat is logisch, je bent gaan ondernemen om al die mooie ideeën uit te voeren. I get it. Maar de basis moet dan wel als een huis staan. Als die goed is, heb je voldoende tijd en ruimte om daarnaast andere leuke, nieuwe producten of diensten te lanceren. De basis van mijn onderneming is tot in de puntjes geoptimaliseerd. Dat geeft mij de rust om ook te focussen op nieuwe ideeën en die in de praktijk uit te voeren! 

Slimmer werken tips ondernemer

Slimmer werken – tips

Wil jij slimmer werken en tijd overhouden voor het werken aan je dromen en doelen? Dit is voor iedere (drukke) ondernemer haalbaar. Ook als je van nature een chaoot bent en daarnaast ook een druk sociaal leven hebt. 😉 Ik geef je alvast een aantal tips!

  • Kies voor de makkelijkste weg. Dit klinkt misschien gek, maar als je ervoor zorgt dat je business slim en efficiënt is ingericht, scheelt dit je enorm veel tijd. Je basis kan alleen soepel lopen als processen niet te ingewikkeld zijn en je tijd besparen. Less is more (en smart)!
  • Breng focus aan in je dag. 100 dingen tegelijk doen werkt voor niemand. Ontdek welk type je bent en houd daar rekening mee bij het inrichten van je werkdag.
  • Nee is ook een antwoord. Je hebt elke dag 24 uur en dan wil je niet alleen maar aan het werk zijn. Leer prioriteiten stellen en nee te zeggen. Als je weet wat je wil, dan weet je ook wat je niet wil. 
  • Laat email niet je dag bepalen. Start je dag niet met het wegwerken van je e-mail! Niet alleen zorgen binnenkomende mails voor continue afleiding, je werkt dan ook alleen maar reactief in plaats van pro-actief. Uiteindelijk worden we blij van het resultaat dat we hebben neergezet op een dag, niet de hoeveelheid mails die je hebt weggewerkt. Het is ook prettig om een overzichtelijke mailbox te hebben. En je hoeft niet zelf te bedenken hoe je dat aanpakt, er zijn allerlei handige hacks voor.

Creëer rust en ruimte

Met één van mijn klanten in het 1:1 traject maakte ik een plan voor de rest van het jaar. Ze kwam telkens met nieuwe en wilde ideeën. Hartstikke leuk, maar ik wilde eerst dat haar basis goed was. Ze had al een aantal diensten waar ze zelf ook verliefd op was. Als ze die goed in de markt zou zetten, kreeg ze rust en ruimte om die nieuwe plannen uit te voeren. Dat pakte goed uit, want dit stuurde ze mij nadat het jaarplan af was: “Wow. Less is ECHT more. Dit geeft zo veel rust! Het is allemaal heel goed haalbaar, ik kan heel gericht aan het werk en dan heb ik daarnaast nog heel veel ruimte om te spelen met ideeën. Ik zie nu ook echt waarom mijn hak-op-de-tak aanpak niet werkte!”

Waar kun jij meer van doen wat werkt zodat je slimmer gaat werken? Ik geef af en toe een gratis webinar over slimmer werken. Kijk hier wanneer de volgende is! 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant:

Shelley Barendregt

Shelley Barendregt

Ik ben Shelley Barendregt en ik word ontzettend blij van structuur en systemen. Mijn mailbox zal nooit 500 ongelezen e-mails bevatten en mijn laptop is netjes geordend in mapjes en categorieën. Regelmatig help ik vriendinnen en collega’s met dingen zoals hun inboxen opschonen of hun kledingkasten ordenen. Structuur, organisatie, discipline – that’s my thing!

meer over mij

Ontvang wekelijks tips om tijd te besparen en laat mij je helpen om meer structuur in je leven aan te brengen!

Populaire posts

Bedankt voor je inschrijving

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je inbox.