5 tijdbesparende tools die elke ondernemer nodig heeft

Tijd besparen ondernemer tools

Tijd besparen staat hoog op de wishlist van iedere ondernemer. Het liefst hebben we allemaal meer uren in een dag. Ik word dan ook regelmatig gevraagd wat mijn beste hacks en tips zijn om snel tijd te besparen. Hoewel ik niet geloof in quick fixes, zweer ik wel bij goede business tools. Maar met de wildgroei aan online business tools, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Want welke tool is nou ‘het beste’? Ik deel mijn vijf favoriete tools die mij als ondernemer dagelijks tijd helpen besparen!

Tijd besparen als ondernemer

Let me start off by saying: er is geen één tool het beste. Ze hebben allemaal hun eigen voors en tegens. De een wordt wild van Notion, de ander zweert bij Trello. De een plant haar social posts in Facebook Business Manager, de ander gebruikt al jaren Planoly. We zijn allemaal weer anders (gelukkig maar, anders zou het erg saai zijn) en op elk potje past weer een andere deksel. Laat je dus niet gek maken door de wildgroei aan tools die je voor je gevoel zou moeten gebruiken.

Dat gezegd hebbende, zijn er wel een aantal tools die onwijs handig kunnen zijn en je veel tijd kunnen besparen! Ik geef je hieronder de tools die ík gebruik, maar Google zeker eens ‘[naam tool] alternatief’ om te ontdekken of er nog concurrenten zijn die jij fijner in gebruik vindt.

Zapier

Dit is echt een van mijn favoriete tools die je zeeën aan tijd bespaart! Met Zapier kun je verschillende tools aan elkaar koppelen en heel gemakkelijk een automatisering maken. Ik heb tientallen automatiseringen in mijn bedrijf met Zapier ingericht en het bespaart me makkelijk (op z’n minst) 10 uur per week. Zo verschijnen bijvoorbeeld nieuw binnengekomen reviews van klanten in mijn to do bord in Trello, zodat ik weet dat het Google Form weer is ingevuld en de review op de website kan. Zapier is heel gebruiksvriendelijk en ze hebben ook nog eens een top klantenservice die overal bij helpt. Ideaal!

Trello

Als er één niet mag ontbreken in het lijstje van tools die jou als ondernemer tijd helpen besparen, is het Trello. Ik ben groot fan van Trello en doe er van alles in (lees anders deze blog eens over fijne manieren om Trello in te zetten als ondernemer). Naast dat ik er to do’s en ideeën in bewaar, gebruik ik het ook als online leeromgeving met mijn klanten. Wat ik een groot pluspunt vind, is dat je in Trello ook makkelijk kunt automatiseren. Zo bespaar je jezelf een hoop werk en tijd. Voor Trello zijn veel alternatieven, zoals Asana of Notion. Test eens uit wat jij het fijnste eruit vindt zien en go from there!

Tip: gebruik je Trello al maar werkt deze tool nog niet fijn voor je? In mijn Efficiënt Ondernemen met Trello training leer ik je hoe je deze tool inzet om meer tijd, overzicht, rust en zelfs klanten & omzet te creëren in je business.

Tijdbesparende tools ondernemers

Later

Met Later plan ik mijn Instagram, Facebook en LinkedIn posts in. Je sleept de foto die je wilt gebruiken naar een dag- en tijdsvak en schrijft dan je caption erbij. Zelf kies ik voor automatisch posten, zodat ik er maximaal tijd op bespaar. Ook hier geldt weer dat er veel alternatieven zijn voor Later, dus kies vooral voor een tool die je meteen aanspreekt en voor jou intuïtief werkt.

MoneyBird

Ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik heb nog vrij lang mijn administratie gewoon handmatig gedaan met factuurtjes gemaakt in Excel. Totdat ik veel termijnbetalingen kreeg en mijn agenda vol stond met ‘Factuur termijn 2 sturen naar klant X’ en ‘Factuur termijn 3 sturen klant Y’. Met allemaal handmatige acties maak je sneller fouten en op financieel gebied is dat op z’n zachtst gezegd onhandig. 😉 Daarom ben ik toen aan de slag gegaan met MoneyBird en ik ben er onwijs blij mee. Facturen staan ingepland, verzenden zichzelf én herinneringen automatisch en alles is overzichtelijk. Met mijn ‘vertel-een-vriend’-link krijg jij trouwens een proefperiode van 120 dagen in plaats van 60 dagen. Klik hier om een gratis account aan te maken.

MailBlue

Last but not least: mijn favoriete tool om tijd te besparen op mijn wekelijkse mailing. Al jaren stuur ik trouw elke zondag een mail vol kennis, tools en praktische stappen om je business en tijd zo efficiënt mogelijk inricht. Vroeger gebruikte ik MailChimp, maar daar miste ik toch een aantal features en vond ik het gebruik niet altijd even handig. MailBlue is de Nederlandse versie van ActiveCampaign en geeft een stuk meer opties om je lezers relevante content toe te sturen. Zo krijg jij bijvoorbeeld geen mail die je vraagt om je in te schrijven voor mijn volgende webinar als je al ingeschreven bent of in het verleden er al bij bent geweest. Wel zo fijn!

Dat zijn ze, mijn 5 favoriete tools om dagelijks tijd te besparen als ondernemer. Nogmaals, er zijn veel varianten op elke tool en het is vaak ook even uitproberen om te zien welke het beste bij jou past. Zo ben ik ooit met Asana gestart, maar uiteindelijk bij Trello beland. Er is geen één tool het beste. Start voornamelijk met je doel in gedachten: wat moet deze tool voor jou doen of makkelijker maken? Van daaruit ga je werken, en niet andersom. Ga jij een van deze tools proberen of wil je nog iets weten over tools? Laat het me weten in de comments!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Dit vind je waarschijnlijk ook interessant:

Shelley Barendregt

Shelley Barendregt

Ik ben Shelley en ik help high achieving ondernemers om tijd te besparen, zodat jij je kan bezighouden met het uitvoeren van je creatieve en omzet-verhogende plannen die je business doen groeien. Van overvolle to do lijst die elke dag nóg langer wordt (terwijl je keihard werkt), naar alleen nog doen waar JIJ gelukkig van wordt, terwijl de rest is geautomatiseerd, geoptimaliseerd of gedelegeerd.

MEER OVER MIJ

emails die je tijd besparen

Schrijf je hieronder in en ontvang wekelijks tips over hoe je je business en tijd zo efficiënt mogelijk inricht.

exclusieve podcast

In 5 stappen meer tijd om je bedrijf en omzet te groeien

lees verder

Best-gelezen artikelen

Bedankt voor je inschrijving

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging in je inbox.